Een overzicht van vijf jaar HenC Houtencamera en Low-Expectations pinhole fotografie is nu te zien en te koop in de Kunstautomatiek in Kunstcentrum Tetem in Enschede tegenover ArtEZ (AKI). De Kunstautomatiek in de foyer van Tetem is een unieke manier om kunst/design te bekijken en direct te kopen. De Kunstautomatiek wordt beheerd door fashion artist Jasmijn Miltenburg en gevuld met haar eigen ontwerpen of een wisselende collectie van regionale kunstenaars en vormgevers.


Pakje Kunst® is een initiatief waarbij lokale kunstenaars op een laagdrempelige manier onder de aandacht gebracht worden in de eigen regio. Zo krijgt de koper toegang tot het kunstaanbod in de regio. De kunstwerken zijn ter grootte van een pakje sigaretten en trek je uit oude mechanische sigarettenautomaten voor slechts €4. Het foto-werk van Hans Gerritsen is sinds dit jaar te koop in de Pakje Kunst-automaat in koffie café Meisje in Enschede. Meisje is een hip koffietentje in hartje Enschede.


Kunstautomat is opgericht door Lars Kaiser, Agentur Kunsttick Potsdam (D), waarbij kunst op ludieke wijze onder de aandacht wordt gebracht bij kunstminnend publiek. Oude mechanische sigarettenautomaten afkomstig uit Berlijn, worden als cultureel erfgoed ingezet en bevatten kunstwerken ter grootte van een sigarettendoosje. Voor 4 Euro trek je een willekeurig doosje met daarin een uniek kunstwerk en een bijlage. Vanaf juni 2020 is het foto-werk van Hans Gerritsen te koop in deze automaten.